Loading...

آشپزی با روغن حیوانی

|
آشپزی با روغن حیوانی

حلوا

آرد گندم 250 گرم- شکر 200 گرم- روغن حیوانی 200 گرم -زعفران نیم ﻣﺛﻗﺎﻝ- گلاب نصف لیوان- پسته خرد شده به مقدار دلخواه- مغز بادام خرد شده به مقدار دلخواه

 

طرز تهیه :
حلوا یک دسر خوشمزه است. برای آماده حلوا روغن را در ظرفی داغ کرده و آرد را اضافه می کنیم، حرارت را کاهش می دهیم و به طور مداوم آن را حرکت می دهیم تا شکر به رنگ طلایی درآید و غلیظ و خوشبو شود. شکر را به یک لیوان آب اضافه می کنیم و آن را برای جوشاندن آماده می کنیم. زعفران و گلاب را می افزاییم وآنها را مخلوط می کنیم، سپس مخلوط را اضافه می کنیم و خوب تکان می دهیم. اگر مخلوط به اندازه کافی غلیظ نیست برای چند دقیقه آن را روی حرارت قرار می دهیم. می توانید آن را با پسته و مغزبادام خرد شده تزﺌﻳﻦ کرده و میل کنید.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

شله زرد

برنج= یک پیمانه
آب=10 پیمانه
شکر=3 پیمانه
گلاب =یک چهارم پیمانه
خلال بادام =10 گرم
زعفران= به مقدار لازم
روغن حیوانی =2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

ابتدا برنج را همراه آب و روغن به مدت دو الی سه ساعت پخته طوریکه کاملا له شود

(گل) سپس شکر را اضافه کرده به مدت 45 دقیقه ریز بجوشد .

گلاب و زعفران و خلال بادام را اضافه کرده به مدت15 دقیقه درب قابلمه را گذاشته تا دم بکشد.

تا گرم است در ظرف می کشیم سپس موقعی که خنک شد روی آن را کمی روغن مالیده و شاولون گذاشته و دارچین ریخته و اطراف آن را با خلال وپودر نارگیل تزیین می کنیم

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

خورشت خلال

گوشت خورشی ------------------ 300 گرم

خلال بادام درشت ---------------- 250 گرم

زرشک ---------------------------- ¾ لیوان

زعفران دم شده ------------------ 1 استکان

گلاب ------------------------------ ¼ استکان

رب گوجه فرنگی ------------------ 2 قاشق غذا خوری

پیاز -------------------------------- 1 عدد متوسط

دارچین نسائیده ------------------- یک تکه 3 سانتی

نمک و زردچوبه -------------------- به مقدار لازم

روغن حیوانی ---------------------- به مقدار لازم

 

طرز تهیه :
در قابلمه مناسبی مقداری روغن گرم کنید و بعد پیاز ریز خرد شده و زردچوبه را تفت دهید تا پیاز سبک شود، بعد رب گوجه را همراه گوشت خرد شده به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند. 3 لیوان آب داخل ظرف بریزید و یک ساعت و نیم زمان دهید تا گوشت با حرارت متوسط و درب بسته بپزد.

 

خلال بادام پاک شده را به مدت 15 دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود، بعد آب آن را خالی کنید و به مدت 5 دقیقه دیگر در محلول زعفران دم شده بخیسانید. بعد از این مدت مخلوط خلال بادام و زعفران را همراه با چوب دارچین به خورش اضافه کنید و مواد را هم بزنید .

آب خورش در این مرحله باید به اندازه ای باشد که کاملا روی مواد را به ارتفاع 2 – 3 سانتی متر بپوشاند.

اگر کمتر از این حد بود به مقدار لازم آب جوش به خورش اضافه کنید .

حرارت زیر خورش را کم کنید و اجازه دهید خورش به مدت 1 ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند.

20 – 30 دقیقه قبل از طبخ کامل خورش، زرشک شسته شده را همراه با گلاب و کره نرم شده به خورش اضافه کنید و باقی زمان پخت را اجازه دهید خورش با درب باز روی حرارت متوسط بماند تا کاملا جابیفتد .

در انتهای طبخ، چوب دارچین را از خورش خارج کنید، نمک خورش را اندازه کنید و به ظرف مورد نظر انتقال دهید.

نکته :

برای این خورش بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید .

این خورش در انتها نباید زیاد آبدار باشد . اگر قبل از سرو آب خورش زیاد بود، کمی حرارت را بالا ببرید تا آب اضافی آن چیده شود .

نیازی به خیس کردن زرشک قبل از استفاده نیست.

اگر از خلال بادام تازه استفاده میکنید نیازی به خیس کردن آن نیست. فقط به مدت 5 دقیقه در محلول زعفران بخیسانید تا خوشرنگ شود.

استفاده از چوب دارچین به این علت است که رنگ خورش در اثر استفاده از پودر دارچین تیره نشود. چوب دارچین یا دارچین نسائیده در تمام عطاری ها به راحتی در دسترس است.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

خورشت سبزی

مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:
سبزی(تره،جعفری،کمی شنبلبله)=یک کیلو
گوشت ماهیچه یا مغز ران بدون استخوان(یا 750گرم با استخوان)=نیم کیلو
لوبیا

طرز تهیه :
گوشت را تکه تکه می کنیم و با پیاز سرخ کرده و لوبیا و لیمو عمانی و سه چهار لیوان آب می گذاریم نیم پز شود،بعد سبزی را به دقت تمیز می کنیم و می شوییم،آب سبزی که کاملا گرفته شد ریز خرد می کنیم. بعد سبزی را با روغن کمی سرخ می کنیم و داخل خورش می ریزیم می گذاریم خورش آهسته بجوشد و به روغن بیفتد.ممکن است به جای گرد لیمو 2 تا 3 قاشق سوپخوری آبلیمو به خورش بزنیم.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

خورشت فسنجان

مرغ پاک کرده بدون استخوان آماده شده یک عدد (درحدود یک کیلو تا 5/1 کیلوگرم)

مغز گردو چرخ کرده نیم کیلوگرم

پیاز سرخ کرده 3تا 4 قاشق سوپخوری

آب انار 3تا 4 لیوان (می شود به جای آب انار 4 تا 5 قاشق سوپخوری رب انار مصرف کرد)

شکر به مقدار لازم (در صورتیکه آب انار یا رب انار ترش باشد)

نمک به میزان لازم

 

طرز تهیه :

مرغ را با پیاز و 3 تا 4 لیوان آب و گردوی چرخ کرده و کمی نمک و فلفل در ظرف مناسبی می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش آهسته بجوشد و آب انار یا رب انار را اضافه می کنیم و می گذاریم خورش آهسته بجوشد تا مرغ کاملا بپزد و خورش جا بیافتد .

خورش فسنجان را می چشیم و در صورت ترش بودن خورش کمی شکر اضافه می کنیم . خورش باید بعد از آماده شدن کاملا به روغن بیافتد و آب نداشته باشد. و در صورتیکه مرغ پخته شد و خورش جا نیافتاد مرغ را خارج می کنیم و موقع کشیدن داخل خورش قرار می دهیم.

در خورش فسنجان آلو نیز می توان ریخت. و خورش فسنجان را با مرغابی نیز می توان تهیه نمود.

در صورتیکه رب انار مصرف کردیم یکی دو لیوان آب زیادتر می ریزیم زیرا فسنجان باید با آب بیشتر و مدت طولانی تر بجوشد تا به روغن بیافتد.

نکته:در صورتی که تمایل دارید فسنجان شما رنگ تیره به خود بگیرد آن را در ظرف مسی طبخ کرده یا در صورت نبودن دیگ مسی از یک قاشق مسی که داخل خورش فسنجان هنگام پخت قرار می دهید می توانید استفاده کنید.

--------------------------------------------------------------------------------------------

تمامی غذا ها با روغن حیوانی قابل پخت است و بصورت نمونه چندین مورد گفته شد. امیدوارم سفره ایرانی با مواد غذایی سالم و طبیعی رنگین باشد.

0
بازخوردها
    ارسال نظر
    (بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
    برگشت به بالا