ریزش مو در دوران بارداری

ریزش مو در دوران بارداری

ریزش مو یکی از شایع ترین مشکلاتی به شمار می رود که مادران شیرده با آن مواجه می باشند. البته صرفا شیر دادن بانوان باعث بروز مشکل ریزش مو نبوده و ممکن است، عواملی به غیر از شیر دهی، در این بازه زمانی باعث ریزش مو در خانم ها بشود. کنترل و مقابله با ریزش مو در دوران شیر دهی یکی از مواردی است که خانم های باردار باید پس از زایمان و شروع دوران شیر دهی به نوزاد، توجه بسیار زیادی به آن داشته باشند. زیرا مشکلاتی مانند ریزش مو برای خانم ها بسیار سخت تر از آقایان بوده و کمتر خانمی می تواند با مشکل ریزش مو کنار بیاید.

در دوران بارداری سطح هورمون های بدن شخص باردار بالا می رود و این هورمون ها بر روی ریشه های مو تأثیرگذار خواهد بود و باعث می شود تعداد موهای در حال رشد بیشتر از موهای فاز استراحت باشد .و اکثر خانم ها در این دوران با موهایی پر پشت تر و با حالت بهتری به نظر می رسند.پس از زایمان و در اثر کاهش سطح هورمون ها یک باره باعث می شود که تعداد زیادی از موها وارد فاز استراحت شوند و ریزش پیدا کنند . معمولاً ممکن است چند ماه تا یک سال پس از زایمان نیز این ریزش موها ادامه داشته باشد . گاهی این مسئله به حدی شدید است که باعث کاهش تراکم موهای سر می شود.اما به مرور زمان سیکل رشد و استراحت موها به حالت طبیعی برمی گردد و ریزش موها کاهش یافته و تراکم مو نیز به حالت قبل بازمی گردد.
معمولاً در تصور عامه ریزش مو پس از زایمان به غلط به شیردهی نسبت داده می شود. در صورتی که ارتباطی بین شیردهی و ریزش مو وجود ندارد . و این ریزش مو در مادرانی که کودک خود را با شیر خود تغذیه نمی کنند نیز به همان اتفاق می افتد . حتی میزان ریزش مو در مادرانی که شیر نمی دهند و یا خانم هایی که دچار سقط شده اند با مادران شیرده برابر است.

معمولا زمان آغاز ریزش مو در دوران شیر دهی در همه افراد یکسان نمی باشد. خانم هایی که وارد مرحله شیر دهی می شوند، باید توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشند. این امر سبب می شود تا بتوانند در صورت مشاهده ریزش مو در دوران شیر دهی با آن مقابله نموده و از بروز مشکلات ناشی از ریزش مو جلوگیری نمایند.

بیشترین میزان احتمال بروز ریزش موی خانم ها در دوران شیر دهی به سن 2 الی 4 ماهگی نوزاد بر می گردد. مادران شیرده در این دوره باید حساسیت بیشتری به خرج داده و کنترل دقیقتری بر روی ریزش مو داشته باشند. در نتیجه می توانند به راحتی با مشکل ریزش مو در دوران شیر دهی مقابله نمایند. در غیر این صورت ممکن است تعداد موهای ریخته شده از حد معمول بیشتر شود. بررسی های منظم موهای ریخته شده و شکل ظاهری موها در دوران شیر دهی می تواند در حفظ کیفیت و سلامت موها تاثیر زیادی داشته باشد و این موضوع کمک می کند تا بتوان از ریزش مو در دوران شیر دهی نیز جلوگیری نمود.

علت ریزش مو در دوران شیر دهی

ریزش مو دارای علل و عوامل بسیار زیادی بوده، اما معمولا در دوران شیر دهی یکی از این عوامل می تواند بسیار پر رنگ تر از سایر عوامل ریزش مو باشد. این مورد کاهش سطح برخی از هورمون ها در بدن خانم هایی بوده که در دوران شیردهی به نوزاد قرار دارند.

این در حالی است که بسیاری از افراد گمان می کنند که ریزش مو در دوران شیردهی به خاطر شیر دادن می باشد. در صورتی که این حرف کاملا غلط است. زیرا چنین مشکلی علاوه بر خانم هایی که به صورت مستقیم به نوزاد شیر می دهند، در خانم هایی که از طریق شیر دوش نیز به نوزاد شیر می دهند، مشاهده شده است.

توصیه لازم درباره ریزش مو پس از زایمان:

- نگرانی خاصی در مورد ریزش مو پس از زایمان نداشته باشید زیرا بعد از برقراری تعادل هورمونی بدن این مسئله به خودی خود حل خواهد شد.

ریزش مو شما بعد از زایمان بیش از یک سال طول کشید ، ممکن است پزشک شما بررسی سایر علل احتمالی ریزش مو مانند کم خونی ،بیماری های تیرویید، کمبودها،بیماری های هورمونی و یا ریزش مو ارثی را انجام دهند و یا درمان کند.
- به غیر از توصیه های کلی لازم ازجمله رعایت اصول تغذیه ای سالم مادران اقدام خاصی نیاز نیست.
- استفاده از شامپوهای مختلف، نحوه و میزان شستشو و کوتاه کردن موها تأثیری در ریزش موی در دوران شیردهی ندارند.
- توصیه می شود در دوران شیردهی از انواع محلول های ضد ریزش مو ازجمله محصولات گیاهی استفاده نشود.
- گاهی دلیل ریزش مو می تواند رژیم های غلط لاغری برای کاهش سریع اضافه وزن بعد از بارداری باشد.
- شیردهی مرحله مهمی در زندگی مادر و شیرخوار است و نقش مهمی در سلامت جسمی ،روانی و عاطفی این دو ایفا می کند . به دلایل بی اهمیت خود و کودکتان را از این موهبت بی بهره نکنید.
-در طول شش ماه دوم بعد از زایمان معمولاً ضخامت موها به اندازه قبل از زایمان بر خواهد گشت ، اما ممکن است فرم و بافت آن ها هیچ وقت دقیقاً مانند قبل نشود یعنی ممکن است موجی تر یا صاف تر، خشک تر یا چرب تر شوند که همگی احتمالاً مربوط به تغییرات هورمونی است که در بدن مادر رخ داده است.

ارسال نظر